Els avantatges dels Casals

Els avantatges dels Casals

Les vacances de Setmana Santa estan a tocar i molts nens i adults ja les esperen amb candeletes. Pot resultar complicat encaixar els dies de vacances de les escoles amb les vacances laborals de la família. Així, una opció molt comú són els casals i les colònies. Tant a les vacances de Nadal, a les de Setmana Santa com a les d’ estiu. Però… per què un casal? Què farà la criatura tants dies allà?

 

Doncs des de l’ Espai Gut volem recomanar la participació en Casals d’ estiu. Són una molt bona opció pels infants per relacionar-se amb persones de fora del seu entorn habitual, per fer nous aprenentatges i per gaudir de les seves vacances. És una oportunitat per canviar d’ aires, fer noves amistats, nens i nenes de diferents edats compartint experiències, lluny de les exigències que marquen l’any escolar. 

La majoria de Casals es caracteritzen per tenir un horari flexible que permet als infants mantenir-se “actius” durant una part del dia, però no tantes hores com requereix l’escola. També ajuden a regular l’ús (o abús) de les noves tecnologies durant les vacances. Les activitats dels casals estan preparades per fomentar la creativitat i, sobretot, per potenciar l’ autonomia (paren taula, s’organitzen, fan jocs de nit…).

Alhora, els casals i les colònies d’estiu ajuden a noves dinàmiques dins de la familia. Apareixen noves estones lliures per la parella en un ambient molt més distès, sense tanta exigència.  

Hi ha Casals de molts tipus I per totes les edats. Cada cop la oferta és més àmplia i ens permet ajustar-nos més a les nostres necessitats. Trobarem Casals esportius, d’ idiomes, tecnològics, de teatre… El més important és que la canalla es motivi i gaudeixi fent aprenentatges nous amb gent diferent!

 

Sònia Gil

COPC 20871