Dia Internacional de la Família

Dia Internacional de la Família

Tots tenim o provenim d’una família, ja sigui nuclear, monoparental, reconstituida, adoptiva, sense fills, família extensa, homoparental… Ja no podem parlar de “família tipus” o afirmar que la família tradicional és l’única vàlida. Sigui com sigui, ha estat i és font de coneixement i aprenentatge al llarg de tota la nostra vida. L’element fonamental que ens permet adquirir un model respecte a cóm veure, actuar, relacionar-nos i comunicar-nos amb la resta del món. És part de la nostra identitat.

Al llarg de la història, la família ha estat el sistema relacional per excel·lència, font de transmissió de valors, tradicions, seguretat i reconeixement. Per tant, es pot afirmar que la família i els seus membres són amb molta freqüència, la “pedra angular” per a entendre cóm és cada individu.

Els canvis que han anat succeint en aquesta institució, han estat fruit de l’adaptació necessària per a la supervivència de la mateixa, enfront de les transformacions econòmiques, culturals, socials, científiques i tecnològiques que s’han anat produint al llarg de l’evolució de l’ésser humà.

Per aquest motiu, a l’any ‘93 l’Assemblea de les Nacions Unides, va commemorar un Día Internacional de la família, amb la finalitat de conscienciar la societat en qüestions relatives amb la família, els seus canvis, reptes i dificultats.

 

Irene Soler

Psicòloga