El Secret d’en Max, un conte creat durant la pandèmia

El Secret d'en Max

El Secret d’en Max, un conte creat durant la pandèmia

Una eina per pares, mares, mestres i professionals

De l’Equip Gut

Un regal de 3r aniversari d’Espai Gut

El Secret d'en Max

El Secret d’en Max, descàrrega del conte

Després del desconfinament de la primavera del 2020, després de tres mesos tancats, a ESPAI GUT ens va sorprendre el volum de feina de consultes de Psicologia infantil per famílies i nanos amb dificultats a l’escola. Ja teníem molta demanda abans, però hem de dir que actualment tenim llista d’espera des de fa uns dies.

A l’equip d’ESPAI GUT venim totes d’altres despatxos, algunes de feines poc motivadores, on no teníem l’oportunitat de tenir massa veu. La idea d’un espai professional compartit, de caràcter “co-working”, però que fomenta la sinergia i la creativitat, així és ESPAI GUT. Treballant juntes, ens hem anat coneixent, i desbordem idees i projectes que tenim moltes ganes de compartir; alguns es queden pel camí, altres es porten a terme en petit comitè i altres són somnis pendents de fer realitat.

Amb els antecedents de l’èxit de Kuma, un primer conte creat per l’equip de Psicologia infantil per explicar la pèrdua d’un ser estimat degut a la Covid-19 (ja penjat a les xarxes durant el confinament), i la iniciativa d’una petita gran incorporació a l’equip: la Marina Ramonet, com a Logopeda, figura molt desitjada per totes, neix el conte d’en Max. No us enganyarem, tantes dones i tanta energia, a vegades no ho fa fàcil, però la il·lusió mou muntanyes i així hem anat modificant un text que havia de ser en principi per al Blog, en un conte il·lustrat.

En Max representa una de tantes històries que es repeteixen a la nostra consulta. Un nen que pateix i necessita orientació de com encarar el dia a dia a l’escola i amb la família. Un nen que registra els seus pensaments i que parla en nom de molts nens que passen pel mateix. Amb el text de la Marina, que tenia creat des de feia un temps, vam afegir els dibuixos de la psicòloga Meritxell Pérez: dibuixos de traç senzill, però que ens van enamorar. Conjuntament amb l’ajuda de la Susana Mayorgas, psicòloga especialitzada en trastorns de l’aprenentatge i la Gisela Mora, terapeuta familiar, i aquest cop, també comptant amb la col·laboració estilística i la maquetació de Jaume Blanch, dissenyador gràfic.

Aprofitant que fa tres anys de la creació d’aquest somni que és ESPAI GUT, amb el caliu de tot l’equip, compartim amb tots vosaltres la història d’en Max, una història viva que segurament ens agradaria anar polint cada vegada que la llegim, però que esperem que sigui la primera de moltes històries.

Us presentem en MAX, esperem que ho gaudiu i ho compartiu amb qui veieu adient.
Se’ns ha acudit que pot ser útil a classe de tutoria, a filosofia, a mediació de conflictes, com a eina per famílies que no saben que li passa al seu fill, infants que no volen rebre ajuda o no saben com demanar-la, mestres que estan farts de segons quines actituds i per a professionals que treballen amb infants com en Max, perquè vegin que no estan sols.

El conte el podeu imprimir en format PDF i fer difusió. Potser algun dia el fem arribar a una editorial…

No dubteu en consultar amb un professional o envieu-nos un email a hola@espaigut.com